Skip to the content

Clubkampioenschap 2016 jeugd en spelen maar!

 


Hallo

Er zijn momenteel voor het clubkampioenschap nog niet veel matchen gespeeld bij de jeugd, dus hierbij nog eens een oproep om met elkaar af te spreken!

Daarnaast vinden jullie bij het stukje voor U10 nog een kleine wijziging (onderstreept en in vet) terug.

 

Via onderstaande link vinden jullie steeds de laatste update van alle resultaten van de matchen van het clubkampioenschap van de jeugd terug. Daarnaast geven we ook nog eens de link naar de contactgegevens zodat jullie makkelijk met elkaar kunnen afspreken.

 

Contactgegevens jeugd

  

Overzicht resultaten verschillende poules jeugd

 

Alle matchen van deze voorronde kunnen worden gepland tijdens de zomervakantie en dienen te zijn gespeeld uiterlijk tegen 2 september.

Het is de bedoeling om zelf onderling af te spreken met jullie tegenstanders en na de wedstrijd de score in te vullen op het scoreblad op het infobord. Graag ook steeds de uitslag doormailen naar jeugd@tceleven.be.

 

Er worden telkens volledige matchen gespeeld.

Bij de reeksen U12, U14 en U16 zijn de gewone tennisspelregels, puntentelling en speelveld van toepassing.

Voor de reeks U10 zijn er kleine aanpassingen. Zo worden sets tot 4 spelletjes gespeeld met eventueel een tie-break bij 3-3. Verder worden groene overgangsballen gebruikt en wordt het speelveld 1,4m korter gemaakt. Dit met behulp van rekkers (deze hangen aan de draad op terreinen 3 en 4) of gewoon door een achterlijn te tekenen in het gravel met een netpaaltje. Vandaar dat de matchen voor U10 best op terrein 3 of 4 worden gespeeld.

 

De reeks gemengd U9 wordt opgevat als een soort mini kidstour en wordt pas gespeeld tijdens het weekend van de finales (eind september). In deze reeks zijn alle deelnemertjes clubkampioenen. Zij krijgen dus allemaal een medaille tijdens de uitreiking. Hiervoor zal nog apart worden gecommuniceerd.

 

Alvast veel speelplezier en een zalige tennis-zomer!

 

Groeten vanwege het Jeugdcomité